Сега разбрахме защо ни говореха за предизвестен вот в София, с активност ще разглобим Сглобката в неделя

Подкопаването на доверието в изборния процес е най-голямото престъпление в една демократична държава, заяви лидерът на столичните социалисти, представляващ Местна коалиция „БСП за България“ и кандидат за общински съветник
Сега разбрахме защо ни говореха за предизвестен вот в София, но с активност ще разглобим Сглобката в неделя. Това заяви Иван Таков, лидер на столичните социалисти, представляващ Местна коалиция „БСП за България“ и кандидат за общински съветник. Той коментира изнесената в доклад на ДАНС по-рано днес информация, че заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е записал хеш кодовете на машините за гласуване.
„Подкопаването на доверието в изборния процес е най-голямото престъпление в една  демократична държава, заяви Иван Таков. – Очакваме бърза и категорична реакция на институциите. Те трябва да проверят и да гарантират честността на вота в неделя. Вярваме, че службите ще свършат професионално работата си“.
Председателят на БСП – София добави, че този въпрос има и чисто политическа страна. „Тук вече става въпрос за отношението на управляващите в държавата към изборния процес изобщо, както и към резултатите от него, коментира още Иван Таков. – От пролетта слушаме, че вотът в София е предизвестен, че следващият кмет е ясен… Сега трябва да получим отговор дали интервенцията на заместник-министър Стойнов е свързана с тази предизвестеност на вота. Но, каквото и да е, ние можем да им объркаме сметките в неделя като масово излезем и гласуваме. И нека да е с хартиени бюлетини“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *