Синелибри- авторитетното международно жури ще излъчи лауреатите в конкурса за пълнометражен игрален филм .

Настъпи моментът да представим официално авторитетното международно жури, което ще излъчи лауреатите в конкурса за пълнометражен игрален филм в рамките на деветото издание на Синелибри.

Любезно Ви каним на официалната пресконференция на 20 октомври, петък, от 11:00 ч. в БТА. Това ще бъде единствената възможност за среща на журналистите с представителите на международното жури и единствена възможност за разговор и интервюта с Уилям Болдуин на живо. (Моля, потвърдете присъствие в аванс на имейл [email protected], за да осигурим място в залата.)

На пресконференцията ще присъстват именитият американски актьор и продуцент Уилям Болдуин в качеството му на президент на журито и неговите колеги и „съучастници“ в отговорната задача да бъде определен тазгодишният носител на наградата за най-изкусна литературна адаптация за голям екран: френската режисьорка Леа Тодоров, канадският продуцент и кастинг-режисьор Бруно Розато, испанската филмова звезда Карла Нието и един от най-обичаните и награждавани български актьори – Иван Бърнев. В събитието ще вземат участие и американският режисьор и продуцент Анди Делиана, който ще представи новия си филм с участието на Уилям Болдуин, и, разбира се, Жаклин Вагенщайн, директор и селекционер на фестивала.

Тържествената церемония по награждаване ще се състои малко по-късно същия ден, на 20 октомври от 19:00 ч., в зала 1 на Националния дворец на културата. Тя ще бъде последвана от премиерна прожекция на последния филм на Роман Полански, включен в програмата по случай 90-ата годишнина от неговото рождение. Очакваме Ви!

Синелибри 2023 се провежда между 6 и 29 октомври в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Габрово и Стара Загора. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата, ИА „Национален филмов център“, Национален фонд „Култура“, Столична община, Община Пловдив, Фонд „Култура“ на Община Варна, Община Бургас, Община Велико Търново, Община Габрово и в партньорство с Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Община Стара Загора.

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“ и програма „Мобилност“. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2023 г.

Програмата се реализира с изключителното партньорство на УниКредит Булбанк и в партньорство с NESCAFÉ® Dolce Gusto, Schweppes, Fashion Days, Avène, TatraTea, Kaufland България, #ПромениКартинката и множество съмишленици, отразени на уебстраницата. Официални превозвачи на фестивала: Moto-Pfohe, Bulgaria Air.

Уебсайтwww.cinelibri.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *