След стадионите Тейлър Суифт завладя и кино екраните

Поп изпълнителката Тейлър Суифт завладя бокофиса този уикенд, след като филмът за турнето ѝ превърна затъмнените кина в дансинги и събра около 126 млн. долара приходи на световно ниво, съобщава Ройтерс.

Феновете, облечени в концертни тениски и пайети за излъчването на Taylor Swift: The Eras Tour, пяха и танцуваха на фона на песни като Shake It Off, Anti-Hero и други от 17-годишната кариера на Суифт.

Филмът предоставя желан тласък за кината, изправени пред слаб есенен сезон, след като стачката на холивудските актьори накара студиата да отложат премиери като „Дюн: Част 2“.

Не е имало дебют през октомври, който да задмине приходи от 100 млн. долара на местно ниво. Единствено „Жокерът“ донесе 96,2 млн. долара през 2019 г.

От началото на годината досега приходите от продажби на билети в Северна Америка са с 26% над тези от миналата година, показват данни на Comscore, но с почти 17% под предпандемичните резултати от 2019 г. Студиата са представили 16 по-малко филма в кината тази година спрямо същия период а 2019 г.

Поп изпълнителката Бийонсе ще последва Суифт с премиера на своя концертен филм Renaissance Tour през декември, който вероятно ще помогне на кината да попълнят пропуските, предизвикани от стачката на актьорите.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *