Софиянци заслужават да им дадем възможност да направят информиран избор

Продължавам, както досега, разговарям за подкрепа не с партийни лидери, а с хората, заяви кандидатът за кмет на София

 

Софиянци заслужават да им дадем възможност да направят информиран избор. Това заяви кандидатът за кмет на столицата Ваня Григорова по повод приетата от нея покана за участие в дебат, организиран от БНТ и bTV в четвъртък.

„Резултатите от първи тур вече са ясни, благодаря на всички съграждани, които отидоха и гласуваха, каза тя. – От сърце благодаря на тези, които са избрали мен. На балотажа отиваме аз и господин Терзиев. За съжаление, над половин милион софиянци не са упражнили правото си на вот на първи тур. Аз смятам, че изборът им за балотажа трябва да бъде информиран. Затова приех поканата на Българската национална телевизия и на bTV за дебат между мен и моя опонент в четвъртък. Такава е нормалната демократична политическа практика в цял свят. Силно се надявам господин Терзиев също да приеме поканата за дебат. За да може софиянци да направят наистина информиран избор“.

Ваня Григорова беше категорична, че до балотажа ще прави срещи за подкрепа с всички софиянци, а не с партийните лидери. Тя добави, че е отворена за всякаква подкрепа, включително от десни избиратели, които са изправени пред същите тегоби, с които се среща всеки редови софиянец и не приемат Сглобката.

„Демографията от екзит половете показа, че 55% от хората, гласували за мен, са от кръга на БСП, всички останали са различни хора от едно „шарено ветрило“ – това означава, че 45 % са хора, припознали идеите, които аз предлагам, не досегашното статукво, не властта на парите и властта на пазара. Казали са „Хайде, стига толкова!“ на „светата троица“ печалба, пари и пазар“, каза Ваня Григорова. – Отворени сме към всякаква подкрепа от формации, които смятат, че сега е времето да се противопоставим на досегашното поведение в управлението, което неглижира демократичните правила и грубо нарушава законите – от хора, които се смятат за безнаказани“.

Във връзка с изразената вече позиция на ИТН, Ваня Григорова заяви, че приема всякаква подкрепа, но уточни, че не е водила разговори с нито една партия и че няма да ходи „да се моли по партийни централи“.

Според нея, категорично няма значение как ще се гласува идната неделя – с машини или на хартия. „Технологията няма значение, каза Григорова. – Демокрацията не е технология на гласуване, демокрацията е сблъсък на идеи и предложения, а гражданите избират по кой начин искат да бъде насочван животът им и да се регулират обществените отношения, как повече средства да отиват за здравеопазване и образование, а не за печалби на един малък кръг от хора“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *