Стара Загора конкурира София и Пловдив в луксозното строителство

 Жилищен СПА комплекс в с. Змейово е финалист за LUXURY Property AWARDS 2023
Впечатляващ луксозен жилищен СПА комплекс с крайградски къщи в с. Змейово до Стара Загора успешно конкурира ежегодните фаворити в луксозното строителство – София и Пловдив, категорично е журито на  годишните LUXURY Property AWARDS 2023.
Те ще бъдат връчени на 9 октомври 2023 в 5-звездния хотел Hyatt Regency Sofia. 
Организаторите  на събитието, които са част от международната платформа за сътрудничество Global Leaders,   по традиция подкрепят и социална  кауза – дарение за младите таланти от Националното училище за танцово  изкуство – София.
Жилищният комплекс до село Змейово е разположен на хълмист терен от 46 дка в полите на Сърнена гора,  сред живописна природа. Осигурява уединение, вълнуваща гледка и релакс, като предлага съвкупност от няколко функции на едно място.
Следвайки естествения релеф и денивелация на терена, проектът предвижда изграждане на затворен комплекс и строителство на 27 луксозни жилищни сгради на две и три нива и Апартхотел с басейн. Жилищните сгради са 6 типа, разработени в няколко класа, като предлагат висок стандарт на живот с просторни дневни и спални помещения, тераси и веранди, с модерни съвременни материали и богато озеленяване. Ще бъде внедрена смарт технология „умен дом“ за пови
 шаване на комфорта на обитаване и качеството на живот. Предвидени са системи за енергийна ефективност и зелена енергия, отговарящи на най-новите изисквания и нормативи, включително централна отоплителна и охлаждаща система с включена рекуперация и пречистване на входящия въздух. На покрива са проектирани фотоволтаици и самостоятелни метеорологични станции. Всяка сграда разполага със собствен имот и гараж за 2 коли.
Апартхотелът ще предлага 12  просторни апартаменти, басейн със СПА център, ресторант, кафе-аперитив и паркинг.
Възложител на проекта е „ГАЛИНИ-Н“ ЕООД, а изпълнител – „В и В архитекти“ ООД.
„В и В архитекти“ ООД стартира своята дейност през 2007 г. с двама архитекти – арх. Виктория Грозева & арх. Владимир Георгиев.
Днес архитектурното студио работи екип от 7 млади и креативни архитекта, 2-ма дизайнери и 5-ма инженери, обединени около новаторски идеи и модерни възгледи. 
„Призванието ни е да създаваме красив и подреден свят с уютни домове, модерни офис сгради, функционални производствени сгради и уникални места за релаксация и отдих. С желание и ентусиазъм посрещаме всяка нова творческа задача, с отношение към детайла на изпълнение. Отделяме специално внимание на енергоефективните сгради, които несъмнено са бъдещето в развитието на човечеството, в това число и внедряване на смарт технологии в домовете и работните ни места.
Специализирани сме в проектиране на жилищни, обществени и промишлени сгради, 3D визуализации, интериори, екстериори, градоустройствени планове и озеленяване“, споделя арх. Грозева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *