Фалшиви банкноти у нас отново са в действие

Фалшивите петдесетолевки у нас отново са в действие. За последните три месеца в Националния център за анализ на БНБ са били задържани 340 фалшиви банкноти. 278 от тях са били с номинална стойност от 50 лева. Колко фалшиви пари попадат в джоба ни, без дори да подозираме – никой е се заема да анализира.

При всяка покупка в магазина Валерия Маринова от Монтана има едно наум за фалшиви банкноти. „Засега не съм попадала, но чух за това нещо. Внимавам, но като ги изтегля от банкомата си миля, че са от банка и няма проблем“, споделя жената пред NOVA.

Само преди дни в ръцете на Камен Аврамов, който е собственик на квартален хранителен магазин, попаднала съмнителна петдесетолевка. Разказва, че най-често фалшиви банкноти се дават по време на празниците, когато има много пазаруващи хора.

На пазара в Монтана се надяват, че никой няма да извади фалшиви 50 лева за килограм чушки или домати. Хората могат да познаят фалшивите пари по няколко начина. „При по-съмнителна хартия и по съвет на човек, работещ в банка, проверяваме грапавината на ревера на банкнотата. Това било сигурен знак, че когато я има, банкнотата не е фалшива“, обяснява Камен Аврамов.

 

 

 

 

 

 

Автор: Екип focus-news.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *