Фондът с българско участие Lion’s Head сключи голяма офис сделка на наемния пазар в Букурещ

Инвестиционната компания Lion’s Head обяви удължаването на договора за наем с трите центъра за услуги на Deloitte в Oregon Park в Букурещ. У нас компанията е инвеститор в Megapark и в Polygraphia Office Center в София.

Подновяването на договора с Deloitte за наема на 12 500 кв. м е една от най-значимите сделки на румънския пазар през второто тримесечие, съобщават от компанията.

Oregon Park е основният актив на Lion’s Head в Румъния, включващ три 7-етажни офис сгради от клас А, осигуряващи приблизително 70 хил. кв. м. офисно пространство и 12 хил. кв. м. озеленени площи.

Комплексът се намира в най-значимата бизнес зона в Букурещ – Floreasca–Barbu Văcărescu, и е поел ангажимент за устойчивост чрез технологии за нулев въглероден отпечатък, енергийно ефективни строителни системи и рециклируеми материали. Поради това Oregon Park е получил сертификат BREEAM Excellent, както и стандарт WELL Health & Safety. Сред наемателите в комплекса са Oracle, BNP Paribas, Philips, Gewiss.

Над 2000 служители на трите центъра за услуги на Deloitte – Deloitte Tehnologie, Deloitte Support Services и Deloitte Shared Services, ползват офис пространства в Oregon Park, което превръща подразделенията на консултантската компания в едни от големите наематели в ключовия за Lion’s Head комплекс в региона.

Удължаването на договора за наем с Deloitte в Oregon Park в Букурещ „е огромна стъпка напред за нас и една от най-значимите сделки в нашето регионално портфолио през изминалото тримесечие“, коментира Таня Косева-Бошова, управляващ директор и партньор в Lion’s Head.

Трите центъра за услуги, разположени в Oregon Park, предоставят професионални услуги в областта на информационните технологии, одита, данъците и правните въпроси, за да подкрепят клиентите на Deloitte на основните пазари в Европа, Близкия изток и Африка. Консултант по сделката е Knight Frank Romania.

С подкрепата на AG Capital и южноафриканския фонд за инвестиции в недвижими имоти Old Mutual Property Lion’s Head се фокусира върху първокласни офиси с престижни международни наематели. Миналата година компанията сключи най-голямата сделка за наем на офис в България, при която Thermo Fisher (ex PPD) подписа 10-годишен договор с Megapark.

В Румъния сред наемателите на Oregon Park са компании от Fortune 500, а през 2019 г. комплексът получи награда за най-добър офис проект.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *