ЦИК подготвя фалшификация на изборите.

В предаването „Лице в лице“ по БТВ Деян Николов, каза че в момента ЦИК подготвя фалшификация на изборите. „Днес се разглежда изходния код на машините, бяхме уведомени за това половин час по-рано, така че да не можем да присъстваме. Затова призовавам всички хора да гласуват с хартия. Ние заявихме наши експерти да присъстват там, казахме че това е несериозно. Те казаха – съжаляваме, няма какво повече да коментираме. Ние ще опитаме, но вероятно втори опит няма да има. Нямам никаква информация дали други партии присъстват“.

Бихме инициирали референдуми в София и затова е важно да управлявам заедно с хората, а не въпреки това и затова смятам, че много от стратегическите решения трябва да се взимат с референдум, обясни Николов. „Една такава тема е платеното паркиране. Друг интересен референдум може да бъде по темата с жълтите павета, дали следва да бъдат пешеходна зона.“

Най-големият проблем, който аз установявам е изразходването на средствата от бюджета, което е едва на 70%, заяви Николов. „Т.е. пари има за всичко, но ние не успяваме да ги изразходваме и оттам има вече редица проблеми. Това, което хората най-често казват е проблемът с презастрояването, мръсните улици и трафикът. Много е важно да актуализираме ОУП на София, да актуализираме ПУП на кварталите. Трябва да променим формулата, по която се изчисляват отстоянията между сградите, защото в момента тя позволява изникването на жилищни сгради в междублоковите пространства. Тези имоти са много важни за общината за строене на детски площадки, спортни площадки, детски градини и т.н.“

Бюджетът на София зависи от СОС и от кмета на столицата, смята Николов. „По предложение на кмета СОС може да гласува по-голям бюджет за отчуждаване. Този бюджет трябва да бъде 4-5 пъти по-голям за сметка на по-малка капиталова програма“.

Задължително трябва да има проверка на свършеното дотук, тази проверка трябва да бъде изпълнена от Столичния инспекторат, категоричен е Николов.

Чисто политически ние сме разделени, никой не слуша логиката, всеки приветства собствения отбор, управлението на столицата трябва да бъде прагматично и справедливо, обясни Николов. „По отношение на разпределение на обществения ресурс, по отношение на политиките на общината – всичко това трябва да бъде честно спрямо всички софиянци“.

Относно „Топлофикация София“ Николов каза, че не е редно там да продължават да се трупат задължения. „Беше платено на американска компания, която да изработи оздравителен доклад. Струва ми се, че може да разгледаме дали тази стратегия може да проработи. Кметът и столична община трудно могат да решат сами проблема на „Топлофикация“ София и тук е нужна подкрепа на държавата“.

В сметопочистването трябва да се направи ревизия на договорите, категоричен е кандидатът за кмет. „Навсякъде там липсва контрол. Трябва да бъдат въведени такива механизми за контрол“.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *