3 въпроса, които трябва да си зададете, преди да сложите край на връзката си

Трудните моменти могат да настъпят дори в най-сигурните връзки и решението, че е настъпило време да се разделите, може да е трудно. Д-р Сандра Уитли от Британското психологическо дружество в разговор с Insider споделя три въпроса, които трябва да си зададем, преди да сложим край на една връзка.

Експертът отбеляза, че в такива моменти е важно да бъдем изключително честни със себе си, затова предлага да отговорим на въпросите, докато се записваме с диктофон, без обмисляме твърде много отговорите си. Излейте душата си под звукозаписа, а след това преслушайте и направете изводи.Като начало психологът предлага да прецените какво в живота на партньора ви се е променило извън връзката. Става дума за всички промени, които може да са развалили поведението му: нова работа, хоби, онлайн курс, който отнема цялото му свободно време. Дали липсата на секс е резултат от заболяване или стрес, които партньорът ви не може да контролира? Анализирайте настоящите проблеми – може би повечето от тях са временни трудности, заради които не си струва да се разделяте.

Важно е да осъзнаете, че може би и вие сте допринесли за влошаването на връзката. Със сигурност неведнъж сте разсъждавали за какво е виновен партньорът ви, сега е време да се замислите за собственото си поведение. Дали промените от страна на другата половина са били гръмки, или са били реакция на вашите лудории? Между другото, ако сте се променили, но не съжалявате за това, значи е време да продължите напред.Може би ще се изненадате колко много плюсове има човекът, с когото ще се разделите. Струва си само да направите списък на неговите положителни и отрицателни страни. Психологът предупреждава, че дори плюсовете да са повече, минусите може да се окажат по-критични за вас. Не забравяйте, че решението трябва да се вземе въз основа на собствените ви чувства, а не за да се харесате на мнението на околните. Дори най-близката ви приятелка няма да може да ви даде перфектен съвет: въпросът не е в нея, а във вашата връзка. И все пак, ако имате съмнения, да обсъдите решението си с човек, на когото имате доверие, няма да е излишно. Като аргументирате позицията си, ще можете да разберете по-добре себе си.

Източник: Рамблер

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *