Tesla сваля цените на Model 3 и Model Y в САЩ

 

Ръководеният от Илон Мъск производител на електромобили Tesla намали цените на своите Model 3 и Model Y в САЩ с около 2,7% до 4,2%, показва уебсайтът на компанията в четвъртък, съобщи Ройтерс. Намалението става факт около месец след като бяха понижени цените на премиум автомобилите Model S и Model X.

Тази година Tesla сваля агресивно цените, за да противодейства на ефекта от забавянето на пазара на електромобили, като същевременно отблъсква конкуренцията от страна на нови и стари играчи на пазара.

Цената на седана Model 3 е намалена с 1250 долара до 38 990 долара, а на модела с дълъг пробег Model Y – с 2000 долара до 48 490 долара, показва уебсайтът на автомобилната компания.

От началото на годината цената на стандартния Model 3 е понижена с около 17%, а при варианта с дълъг пробег Model Y намалението е с над 26%.

Свалянето на цената на Model 3 идва в момент, когато се очаква през четвъртото тримесечие да започнат доставките на неговата обновена и по-скъпа стандартна версия.

По-рано тази седмица автомобилният производител не успя да отговори на пазарните оценки за доставките през третото тримесечие, след като заради планирани модернизации в заводите му за пускане на по-новата версия на масовия седан Model 3 се наложи прекъсване на производството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *