Борисов подкрепи Ваня Григорова за балотажа, Нинова я призова да се разграничи от него

Както Хекимян каза, по-добре държавна собственост, отколкото Държавна сигурност, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в Пловдив.

Така той намекна, че на втория тур в столицата подкрепя издигнатата от „БСП за България“, „Атака“, „Неутрална България“ и др. Ваня Григорова, а не бизнесмена Васил Терзиев, чийто род е дълбоко свързан с бившата Държавна сигурност. Борисов показа, че отхвърля Терзиев като кандидат, въпреки че той е издигнат от партньорите на ГЕРБ в правителството ПП-ДБ.

Борисов все се застрахова с думите, че непотърсена подкрепа няма да дава и заяви, че симпатизантите на ГЕРБ ще гласуват по съвест.

Истината е, че подкрепата му не само не е търсена, а е нежелана. Паралелно с неговата публична изява говори лидерът на социалистите Корнелия Нинова, която изрично заяви, че не желае подкрепа от ГЕРБ за Ваня Григорова.

Загубилият битката за кметското място Борисов обобщи резултатите така:

„Вече не е грешно да си от Държавна сигурност, вече не е грешно да си комунист. Това го показват резултатите в София“, добави той.

Той не пропусна и да се похвали:

„Силата на една партия е в цялата страна. Кандидатите за кметове на ГЕРБ и подкрепени от нас на първи тур печелят 95 общини. От тях 7 са областни градове. В 71 общини кандидати за кметове на ГЕРБ отиват на балотаж. В 17 областни града ГЕРБ е на балотаж, и то с водещ резултат влиза в балотажа. … Когато печелехме изборите в София, печелехме с над 200 хиляди гласа, през 2019 г. Фандъкова спечели с над 249 хиляди гласа. Сега ПП и ДБ заедно имат 119 хиляди гласа в София – наполовината на това, което ние сме печелили… Изборите в София още не са завършили, така че резултатите на ГЕРБ са отлични на фона на останалите. Като политик с опит считам, че дори и фактът, че и „Възраждане“ и останалите партии вървят надолу, не ми се мисли каква ще е избирателната активност на изборите за евродепутати“.

Вживя се и в ролята на спасител:

„Сега трябва да я спасим (София) от спасителите – аз ги познавам тези хора, те не могат да работят, защото са мързеливи. С 24 общински съветници от общо 61 в СОС те имат възможност да правят сглобка с БСП, Възраждане, ИТН, или с нас. Само че три години те бяха безмилостни – всяка фуга и плочка беше снимано. Сега се надявам за вашата обективност и еднакъв аршин, да сте критични по същия начин“, обърна се Борисов към журналистите.

Бойко Борисов каза още, че ако ПП-ДБ поиска подкрепата на ГЕРБ за втория тур, той няма да я даде, защото това се правело в неделя. По думите му е грешка че некоалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ няма споразумение за подкрепа на балотажите в населените места, в които не се изправят една срещу друга.

„Най-добрият начин да си върнем София е като я изгубим“, добави многозначително Борисов.

Той не бил изненадан от резултатите в столицата. Срива на ГЕРБ до третото място той обясни с целенасочена атака срещу ГЕРБ в София.

Коментар по темата дойде от евродепутата и бивш лидер на ДСБ Радан Кънев, който заявява, че от месеци се съмнява, че Борисов играе за Ваня Григорова.

Сигнал до Narod.bg: Родът на Ваня Григорова - етнически цигани-мюсюлмани  (ДОКУМЕНТИ) - Narod.bg

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *