БЧК традиционно отбелязва 1 декември-Международен ден за борба с ХИВ/СПИН

Столичната организация на Български Червен кръст традиционно отбелязва 1 декември-Международен ден за борба с ХИВ/СПИН с кампания по превенция на сексуално рисково поведение.

Предвидени са презентации в училищата и поредица от интерактивни дейности като работни ателиета, предизвикателства по темата, разпространение на информационни материали.

На 01.12.2023 г. от 11,00 ч. до 17,00 ч.пред Народния театър „Ив. Вазов“ще има позициониран кабинет на КАБКИС за безплатно тестване за ХИВ/СПИН и доброволци на 1-ва териториална организация на БМЧК-София ще раздават листовки и ще приканват гражданите към кабинета, а от 16,00 до 18,00 ч. в подлеза пред Софийски университет „Св. Кл. Охридски“ младежи ще раздават информационни материали и ще организират забавни предизвикателства за преминаващите граждани. В 17:30 ч. на стълбите на Софийски университет доброволците от БМЧК-София ще направят традиционната лента в знак на съпричастност с жертвите и носителите на заболяването.В събитието ще участват представители на Асоциацията на студентите медици и Асоциацията на студентите фармацевти, доброволци и служители на Столичната организация на БЧК и други заинтересовани страни.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *