Великобритания планира стимули за пенсионните фондове, за да строят достъпни жилища

Британското правителство разработва планове да привлече повече пари от пенсионни фондове в достъпните жилища, за да отговори на недостига на домове в страната, заяви финансовият министър Джереми Хънт, цитиран от Bloomberg.

Бившият лидер на либералните демократи Тим Фарън попита Хънт в Камарата на общините във вторник дали би прегледал правилата за управление на пенсионните инвестиционни фондове, за да им предостави повече стимули да инвестират в достъпни жилища. Хънт отговори, че финансовото министерство вече работи по „предложения в тази област“.

„Вършим много работа, за да премахнем бариерите пред тях да инвестират във Великобритания“, отбеляза Хънт, имайки предвид пенсионните фондове. „Неща като достъпните жилища, инфраструктурата, растежа на нашите компании са области с голям потенциал“, допълни той.

Правителството се опитва да стимулира по-голямо строителство на фона на жилищната криза, която тласка нагоре жилищните разходи и се превръща в основен политически проблем. По-рано тази година Центърът за градове съобщи, че във Великобритания има недостиг от 4,3 млн. жилища спрямо средното ниво в Европа.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *