Говорещият с мъртвите град търси още медиуми, за да задоволи търсенето

Майда Джоунс предлага странни услуги на своите клиенти. По-точно – осигурява им контакт с мъртвите. Срещу съответната сума, разбира се. Ако клиентът желае, може да се направи опит и за връзка с мъртъв домашен любимец – котка, куче или хамстер, няма значение. Всички души, човешки и животниски, са някъде там в отвъдното. Животът никога не свършва, просто съществуването приема различна форма.

Майда е сертифициран медиум. Преминала е няколко обучения. В чисто човешки план тя смята, че ученето през целия живот е изключително важно. Тя има свой бизнес. Може да ѝ се обадите по телефона, да ѝ пишете имейл, изобщо начини за връзка колкото си щеш.

Майда Джоунс не е измислен герой. Това е съвсем реална жена-медиум, която живее в Касадага, Флорида, и предлага контакти с отвъдния свят. И тя далеч не е единствената.

Добре дошли в общността на медиумите

Наричат Касадага „духовно място“, защото тук живеят и работят десетки „специалисти“ като Майда Джоунс – основното им занимание е контакт с духове.

Това религиозно и философско движение се заражда в Ню Йорк в края на XIX в. За негова рождена дата се смята 31 март 1848 г. Тогава сестрите Кейт и Маргарет Фокс твърдят, че са общували с духа на починал търговец, живял в къщата им преди години. В следващите десетилетия спиритуализмът се разраства и печели все повече последователи. Появяват се медиумите, които твърдят, че могат да си говорят с духове от отвъдното.

Макар да е базиран донякъде на християнската религия, спиритуализмът е яростно отричан от църквата.

През 1894 г. в Касадага е основана общност на спиритуалистите. Джордж Колби твърди, че мястото му било посочено от дух. Оттогава досега там живеят хора с такива убеждения. Съществуването на такива религиозни общности не е изключение в САЩ.

В последните години Касадага се появява все по-често на туристическата карта. Убеждението, че може да се общува с мъртвите има немалко привърженици, а очарованието на едно духовно място привлича посетители. Към днешна дата Касадага предлага хотелско настаняване като всеки друг курорт в света – нощувка с включена закуска и подобни екстри.

Медиумите правят бизнес

Четат на карти Таро и правят сеанси. Има дори забавления в „Къщата на духовете“, караоке и други атракции.

Но това е за хората, които може би не вярват много. За онези, които отиват в Касадага заради общуването с духове, има специална програма. Първата спирка за тях е образователният център или книжарницата на Андрю Джаксън Дейвис.

Сградата е построена през 1905 г. и носи името за считания за пионер на спиритуализма Дейвис. В книжарницата могат да се намерят всякакви четива на тема спиритуализъм и мистицизъм, както и специални камъни, за които се твърди, че действат добре при почти всички болести. Там може да се види и програма на всички събития в градчето. Освен това има и списък на медиумите заедно с тарифите им. Те варират от 50 до 200 долара на час. Сеанс може да се резервира и предварително.

Опитващият да се свърже с духовете на мъртвите обаче трябва да е честен, пише на официалния сайт на Касадага. Не бива да обърква медиума или да го лъже. Не трябва и да спори с него. Ако се вярва на сайта, един дух може да осъществи контакт с живия по разнообразни начини – чрез име на човек, описание на случка или нещо друго. Дори и да бъде установен контакт, не бива да се иска удължаване на сеанса. Медиумът знае кога „силите са изчезнали“. А клиентът е добре дошъл да си плати за следващ сеанс, когато поиска.

Всичко това може да изглежда като абсолютно шарлатанство, но това не значи, че няма хора, които да му повярват.

Годишно през Касадага минават между 15 и 17 хиляди туристи

Нямат ясно изразен профил. Местните ги определят като хора, които търсят „напътствие и изцеление“.

Живеещите в Касадага, макар да общуват с мъртвите, имат съвсем ясна представа за реалността. Те добре знаят, че колкото по-популярна стане тази дестинация, толкова повече хора ще я посещават и съответно приходите ще се увеличават.

Дори и в момента в Касадага няма достатъчно медиуми, за да се отговори на търсенето. Хората, които искат да се занимават с това, преминават през нелеко обучение между 4 и 6 години. През това време трябва да демонстрират способностите си, а в края на курса получават сертификат и могат да започнат да работят.

Така бизнесът с разговори с мъртви процъфтява. И защо не? Желаещите да се свържат с отвъдното очевидно не са малко.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *