Задържаха в Дания издирвания за убийството на Димитър от Цалапица

Издирваният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица Рангел Бизюрев е бил задържан, научи „24 часа“. Той е бил арестуван в Дания. Самоличността му е установена с категоричност чрез пръстови отпечатъци и снимки. Спрямо него има издадена Европейска заповед за арест от лятото на тази година.

Предстои в най-кратки срокове нашите власти да поискат принудителното довеждане на Бизюрев в България, където ще бъде обвинен в убийството на Димитър. Бизюрев се издирваше в продължение на няколко месеца.

Димитър Малинов изчезна на 20 юли, а седмица по-късно беше открит мъртъв, заровен под купчина строителни отпадъци.

До мястото полицейските служители бяха заведени от Борислав Динков от Цалапица. Установено беше, че в заравянето на трупа е участвал и неговият брат близнак Валентин Динков. Двамата са в ареста, но с по-леко обвинение, че са спомогнали на Бизюрев да избегне неказателно преследване, което гневи хората от Цалапица. Те настояват младежите да бъдат обвинени в съучастие.

Като пряк извършител на умишлено причинената смърт е установен Рангел Бизюрев, който на 24 юли през аерогара София е напуснал страната с полет за Германия.

Разследването се ръководи от Окръжната прокуратура в Пловдив, като по-късно днес се очаква прокуратурата и МВР да дадат съвместен брифинг в Пловдив.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *