Какво трябва да знаем за електронната рецепта

От Министерството на здравеопазването разпространиха важна информация в полза на пациента, относно основните неща, които трябва да знаят хората за електронната рецепта.

Първо, тя е задължителна само за две групи медикаменти – антибиотици за системна употреба и лекарства за лечение на диабет.Второ, електронна рецепта не се изисква за антибиотични капки за очи, антибиотични кремове, съставки (ампули) за лекарства, които се приготвят в аптека и други.

От ресорното министерство обясниха още, че издадените до влизане в сила на Наредбата рецепти на хартиен носител, чиято валидност е 6 месеца, се изпълняват по досегашния ред.

При отказ в аптеката да Ви бъде отпуснат медикамент, извън двете групи, за които важи задължителното електронно изписване, можете да се позовете на Наредба №4 за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *