„Легендата за Зелда“ излиза и на голям екран

След успеха на „Супер Марио Брос“ за 1,3 млрд. долара, Nintendo обяви, че работи по игрална адаптация на „Легендата за Зелда“.

Разработчикът на видеоигри заяви, че въпреки че „ще отнеме време“, докато филмът излезе по кината, той ще бъде дело на режисьора на „Maze Runner“ Уес Бол и ще е съфинансиран от Sony.

Новината бързо развихри фантазиите на геймърите и сигнализира за следващата голяма стъпка в стремежа на Nintendo да се превърне от компания за видеоигри в пълноценна империя за развлечения, пише Wired.

Легендата за Зелда е един от най-старите и любими франчайзи на Nintendo, в който главния герой Линк се бори със силите на злото с помощта на принцеса Зелда.

Компанията направи първата игра от поредицата през 1986 г. и оттогава пусна десетки версии, включително тазгодишната възхвалявана от критиците The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Дали обаче Зелда ще стане достоен конкурент на Супер Марио? Може би. Ако не, има едно страхотно заглавие в същия стил, с което може да се утешите още сега. Това е филмът на Ридли Скот от 1985 г. „Легенда“, в който Том Круз е митичен горски обитател заобиколен от малки феи, а Тим Къри играе дявола. Съвършенство.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *