Нещата са излезли извън предела на нормалното

В предаването „Лице в лице“ по БТВ Красен Кралев, каза че напрежението във футболните среди е стигнало връхната си точка и вече няма накъде. „Нещата са излезли извън предела на нормалното. Аз не одобрявам никакви форми на насилие. Всеки фен има право да иска оставки, но да се бие с полицията – не го разбирам.

Думите му са по повод окървавените протести на футболните фенове срещу БФС снощи.

„Проблемът става политически, защото заради него се застрашава обществения ред и сигурност“, подчерта той.

На въпрос можеше ли да бъде избегнато това кръвопролитие вчера, Кралев заяви категорично: „Можеше! Трябваше МВР и БФС да кажат ясно пред обществеността каква информация са имали за извършване на погроми на стадиона, което би застрашило човешки животи. Те имат агенти във всяка агитка. Кой е организаторът, след като всички фенклубове отрекоха да носят вина. Има уволнен човек, който е носи отговорност за провеждане на срещата. Обществеността е трябвало да знае защо се налага такава организация. Второ – защо се разреши протеста там – кметът е дал разрешение. Да разрешиш всички агитки да се съберат на едно място не е разумно. Едно е политически протест, друго е когато тежки ултраси и агресивни елементи, ги събереш на едно място. Трябва да се изясни това“, обясни бившият спортен министър.

„Ако не се беше играл мача щеше да има само санкции. Можеше да се играе в друга страна. Спортният министър е трябвало да даде правилен съвет, за да се избегне кръвопролитието“, смята той.

Красен Кралев обясни и за лицензите на футболните клубове по време на неговото управление. „Всички федерации, според изискванията на новия закон, трябваше да се прелицензират. След проверката не бяха констатирани нарушения, а просрочени задължения. Лицензът бе издаден, спрямо наличната обективна информация на тази дата“, подчерта той.

За спортната зала в Бургас, бившият министър на младежта и спорта заяви: „Изумен съм как може един министър да дава толкова грешна информация на депутатите. Или не е подготвен, или е подведен от сътрудниците си. В Арена Бургас сме свършили много добра работа за тези пари. Всяко едно пристигнало оборудваме има сертификат и отговаря на изискванията. Как разбраха,че не отговаря, след като не са го разпечатали? В доклада до министъра ясно е описано всяка една настилка къде е поставена и за какво е подходяща. Има писта за лека атлетика, която ще бъде монтирана, когато има такива състезания. Всички поръчани оборудвания са доставени. Не разбирам защо това министерство, вместо да си върши работата, защото програмите им са безобразни, се занимава с това“, обясни Кралев.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *