Пир на Асен Василев, Спецов и шефа на Митницата по време на бюджетна чума

Бюджетари, нападжии и митничари заедно пируват по време на финансова чума за стотици хиляди левове.
Под надслова „осигурени днес, сигурни за утре”. На софрата на пищния банкет са Асен Василев, Румен Спецов и шефа на митниците Павел Тонев.

На снимките виждате част от SOFIA EVENT CENTER – SEC – една от залите. Както пише в представянето, залата е изцяло оборудвана съобразно най-новите тенденции в аудио визуалната техника. Освен технологични новости и високо качествено оборудване, тя предлага на своите клиенти и посетители сценичен дизайн и декорация от световна класа.

Приблизителен наем за събитие или банкет в този център – някъде около 80 хиляди лева. Без над 100-те вида услуги – от музикална програма и видеостени и ефекти през кетъринг с напитки и петстепенно меню до специални декори и оформление.
Тук, в този център беше банкетът на финансовия ни магьосник Асен Василев, данъчният маг от НАП Румен Спецов и стоковия вълшебник на митниците Васил Тонев. Лично на мен не ми стана ясно с каква цел е пиршеството+представление+ какво ли не още, освен да се похарчат едни пари.
То протече под надслова „осигурени днес, сигурни за утре”, разлепен и прожектиран навсякъде из SOFIA EVENT CENTER.
Както и да го погледнеш, това си е повод за празнуване и банкет от някои лица. Те са осигурени още днес до 5-6-то следващо поколение и кой знае до кое коляно и коя любовница или любовник.

Последни данни за бюджета

ДДС въпреки високата инфлация, която надува приходите и би трябвало да осигури много голямо преизпълнение, за деветмесечието е събрано в размер на 11, 607 млрд. срещу годишен план с 5.4 милиарда повече.

Корпоративните данъци са в размер на 52.8% от годишния план – само 2,909 млрд.

Но за сметка на това неизпълнение данъкът върху доходите на гражданите е с най-висок показател на изпълнение от всички приходи в бюджета – 73,5%, като са събрани 4,485 млрд. (ръст от 15,9% спрямо миналата година)

Заради тежката бюджетна ситуация и при събирането на данъците разходите са орязани поголовно – до края на септември те са 53% от годишните разчети.

Григор Лилов, журналист, фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *