Плевнелиев е един от крупните милионери в държавата!

Нашият президент г-н Росен Плевнелиев също е милионер. Той е един от крупните милионери в държавата, заяви Яне Янев, лидер на „Ред, законност, справедливост“ пред БНР.

„Нека да даде пример пред обществото и да каже – има ли фирми в офшорни зони, какви са тези фирми, в кой период от време са работили, самият той има ли сметки в Швейцария или в офшорни зони, в тези сметки как точно се борави, директно ли, поставени лица ли, за да може той да успокои обществото, преди да се появят сензационните цифри за определени персони в България“, призова Янев.

Според него нещата ще станат изключително опасни и в контекста на гражданските протести през последния месец.

Ако българският народ, ако българското общество разбере, че в България има една шепа милионери, назначени капиталисти, близки до политическите кръгове, ако има милионери, съдии, прокурори, които са известни с определени нарицателни емблеми, ако се разбере, че има шефове на Митници, на НАП, политици, социолози, тогава вече наистина народът ще излезе и най-вероятно ще има Вартоломееви нощи. Ще има счупени витрини и ще стане нещо, което не може да удържи държавата, каза той.

По думите му тук е мястото и ролята на президента на републиката. Ние в момента имаме абсолютна президентска власт. Президентска власт, такава каквато няма френският и руският президент. И това е заради уродливата Конституция, която в момента работи, заяви Яне Янев.

По публикацията работи: Веселина Йорданова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *