Премиера на финландската пиеса „Хаос“ в ДТ „Гео Милев“

В Европейската нощ на театрите, 18 ноември, ДТ „Гео Милев“ в Стара Загора организира множество събития. Акцент е премиерата на спектакъла „Хаос“, а „Театърът лекува“, „Суматоха в автобуса“ и „Акустичен концерт в театъра“ са сред съпътстващите събития, научи ДУМА от Деница Димитрова.
Първата премиера за сезона в ДТ „Гео Милев“ е „Хаос“ от Мика Мюлюахо (второто представление е на 19 ноември). Режисьорът Петър Денчев избира един от водещите финландски драматурзи и директор на националния театър на Финландия.
„Блокирали хора, заседнали в своя живот, без да знаят накъде да тръгнат, но пък със самомнение, което ги изпълва и запраща в необичайни посоки. Това са персонажите от „Хаос“. Мечтите за любов, за лесен живот, успех, нестихващи удоволствия, за бягство от проблемите всъщност запращат персонажите на тази история буквално в свлачището на живота“, споделя Петър Денчев.
Освен режисьор, той е писател и театрален изследоветел. „Хаос“ е четвърти театрален проект, реализиран с трупата на ДТ „Гео Милев“, след „Карнавал“, „Следобедни игри“ и „Ромео и Жулиета“. В неговия екип са сценографът и автор на костюмите Петър Митев и композиторът Христо Намлиев. Преводът от финландски е на Росица Цветанова, а в представлението участват Миленка Сотирова, Мария Енева, Тони Тончева, Ванина Йорданова, Екатерина Лазаревска (гост) и най-новото лице на трупата Симона Тодорова.
Още няколко събития съпътстват Нощта на театрите.
Откъси от две постановки ще изненадат жителите на града. Инициативата „Театърът лекува“ е насочена към децата и се осъществява за първи път. „Пинокио“ отива при малките пациенти в Клиниката по педиатрия към УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“, от 10,30 ч.
„Суматоха в автобуса“ е следващото провокативно събитие на театъра. Актьори и публика се срещат на друго нестандартно място – градския транспорт. Между 11 и 12 ч. пътниците в автобусна линия 36 ще видят откъс от представлението на старозагорския театър „Суматоха“.
В 21 ч., след края на премиерния спектакъл „Хаос“, във фоайето на Културен център, започва акустичният поп концерт „Павел Цонев и приятели“. На него ще могат да присъстват зрители, закупили билет за представлението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *