ПРИКАЗАЛКИ МАЯ ДЪЛГЪЧЕВА

Току-що излезе от печат една пъстра книжка с римувани приказки, в която всяка история е посветена на отделен цвят. Жълто, зелено, червено, розово, синьо извират от страниците на тези  Приказалки  (60 стр., твърди корици, цена: 25 лв.), за да се слеят в уютни, забавни и трогателни стихотворения, подходящи и за малки, и за пораснали деца. Прелестните илюстрации са дело на Лиляна Дворянова!

… Една приказка дребна, тиха, никак вълшебна,

цяла тъмна гора освети.

Днес при теб ще се гушне,

днес на теб ще пошушне,

че това го умееш и ти.

 

Мая Дългъчева (р.1967 г.) е българска писателка, позната най-вече като авторка на книги за деца. Нейни произведения са преведени на английски, руски, немски, френски, испански, сръбски и присъстват в редица поетични антологии в България и в чужбина, както и в учебници, сборници и помагала за предучилищна и начална възраст.

Мая е носителка на множество награди, сред които отличието „Златен век“ на Министерството на културата (2006), наградата на Съюза на българските писатели за детска литература (2009), Националната награда за детска литература „Константин Константинов“ в категория „Автор“ (2009), Националната награда за детска литература „Петя Караколева“ с книгата си „Приказки от Оная гора“ (2013) и наградата „Христо Г. Данов“ в категорията „Издание за деца“ (2022).

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *