Световна верига ресторанти и тази година подкрепя Програмата „Топъл обяд“ на БЧК

Стартира традиционната съвместна благотворителна Коледна кампания на БЧК и Самекс ЕООД (представител на веригите KFC) в подкрепа на Програма „Топъл обяд“ в училище.

От 17 ноември 2023 г. до 17 януари 2024 г., в рамките на международната програма Add Hope, клиентите на веригата в цялата страна ще могат да даряват средства за осигуряване на безплатен обяд в училище за нуждаещи се деца от социално слаби семейства, сираци и полусираци. Компанията ще дарява и 1 лв. от продажбата на всяка Коледна кофа за периода на кампанията.

До момента „Самекс“ ЕООД са дарили над 638 893 лв. в подкрепа на Програма „Топъл обяд“ на БЧК. за безплатна топла храна на нуждаещи се деца.

През учебната 2023/2024 г. почти 1 800 ще получават всеки учебен ден в студените месеци безплатна топла храна в училище на територията на 21 области в страната. Това е най-големият брой деца, включени в Програмата от нейното 20-годишно съществуване. Тя има за цел да подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение, и чрез топлия обяд да ги върне в класните стаи. Осигуряването на храна за някои особено уязвими ученици, чрез включването им в „Топъл обяд“ е стимул и възможност те да посещават редовно учебните занятия. До сега програмата е обхванала приблизително 24 000 деца от цялата страна.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *