Сглобката в момента не съществува.

„Представете си, колега Атанасов, че аз отида и снимам на избори, ти ще отидеш ли спокойно да гласуваш? ГЕРБ били виновни за това, че техният зам.-министър отива и мърсува и снима с личния си телефон в нарушение на неговата заповед. Като сме виновни, сега си имате много ортаци и авери от другите партии. Ще мине неделя и ще решаваме. За мен сглобката в момента не съществува“.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във видеоклип от Ловеч, публикуван в профила му във Фейсбук.

Той призова ПП-ДБ „да си мерят приказките“.

„Повече няма да допускаме някой да говори лъжи по наш адрес и ние да си траем. Те навсякъде мърсуват с всякакви партии, коалиции и всичко само да е срещу нас. За да спра спекулациите, истината е, че много преди изборите за София ние предложихме на колегите от ПП-ДБ да се издигне кандидат, различен от родата на Държавна сигурност, и ГЕРБ да не издига кандидат. Казах на Кирил Петков: „Кандидатирай се ти и въобще няма да издигам“, а сега ГЕРБ подкрепяли на Путин човек. При положение че трябва да избираме между родата на Държавна сигурност и кандидат на социалистите. Самият Иван Костов произнесе една фраза преди: „Ще гласувам, но с отвращение“, заяви Борисов.

„Отиват и приказват по телевизията неща, които няма да станат. Ако се случи нещо добро в този парламент и предходния относно евроатлантическата ориентация, се случи благодарение на ГЕРБ. Внесохме предложението за РСМ – поехме си пасивите. Поехме си ангажиментите за даване на оръжие на Украйна – поехме си пасивите. Вчера са гласували за страйкърите, без да има решение на парламента само за да се покажат пред някой и ще ми вкарат такъв юридически казус. Може да направят, така че да объркат всичко“, каза още лидерът на ГЕРБ.

ПП-ДБ „мърсуват“ с други партии, каза Бойко Борисов.

„Те в Хасково са заедно с БСП, ние какво сме казали – нищо. Заедно с проруските партии бранят „Лукойл“ с всички средства, а в същото време – бензин 3,30 лв. Забравят, че би трябвало в сряда да сме в парламента. С това си безпринципно поведение срещу ГЕРБ ще гледаме сеира тепърва. Вече знам къде са им аверите, в кои партии са, завират се по вили и кръчмета тайно. Не виждам смисъл да се срещам повече с тях“, допълни Борисов.

По думите му в сряда на национално съвещание на партията ще се решава дали ГЕРБ „ще поскрепят“ правителството оттук нататък.

„Да им е честито каквото са спечелели, да видим как ще управляват София с една трета общински съветници. Ние бяхме честни. Имаме и бас с Кирил Петков на бутилка уиски, макар че и двамата не пием. Казах му: „С масирана си атака срещу ГЕРБ и с протежета като Бонев ще направите така, че да се явите с Ваня и да загубите София“. Това ще стане в неделя. След една година и софиянци ще разберат какво са си причинили на тези избори. Те нямат първи тур, на който са ни били. Ако бият на някой балотаж, това ще е защото мърсуват с други партии. След неделя – приятна игра“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов каза, че ще следи внимателно какво правят ПП-ДБ на балотажа в неделя и от това ще зависи политиката на ГЕРБ.

Всичко за местните избори в София следете тук:

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *