Macy’s показва по-голям оптимизъм след подобренията в инвентара

Macy’s отчете печалба за третото тримесечие, която надмина очакванията, благодарение на по-доброто управление на инвентара. Въпреки това приходите от продажби в обектите на компанията, отворени от поне година, са се понижили за трето поредно тримесечие, пише Bloomberg.

Резултатите подчертават нововъзникваща тенденция сред търговците на дребно през това тримесечие, които отчитат подобрения в рентабилността, но се борят да запазят ръста на приходите си от продажби, който ги захранваше през периода на пандемията.

Macy’s „навлиза в празничния период със стабилна позиция що се касае до инвентара“, коментира главният изпълнителен директор Джеф Генет. Запасите са намалели с 6% през тримесечието спрямо година по-рано.В началото на 2024 г. компанията ще обяви около 10 магазина, които планира да затвори. Въпреки това през октомври Macy’s каза, че ще отвори допълнителни 30 по-малки търговски обекта до есента на 2025 г., докато работи по разширяването на присъствието си извън традиционните търговски центрове.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *