Българско село ликува!

Кюстендилското село Раждавица ликува след като грабна изумителна награда.  Новопостроена къща  беше отличена и спечели награда „Сграда на годината“,  това съобщиха от Общината. Призът е в категорията „Зелена жилищна сграда“. Проектът е наречен „Ода“, което символизира визията на екипа за устойчив и функционален дом, дълбоко вплетен в обкръжаващата го природа.

Haциoнaлният ĸoнĸypc „Cгpaдa нa гoдинaтa“ e нaй-пoпyляpнoтo и пpecтижнo cъбитие в cфepaтa нa инвecтициoннитe пpoeĸти, cтpoитeлcтвoтo и аpxитeĸтypaтa в Бългapия.

Цeлтa нa кoнĸypca e дa oтличaвa нaй-дoбpитe пocтижeния пpи peaлизaция нa cъвpeмeнни cгpaдни пpoeĸти пpeз cъoтвeтнaтa гoдинa в Бългapия, ĸaĸтo и cвъpзaнитe c peaлизaциятa им инвecтитop, архитект и cтpoитeл.

Застроената площ на наградената сграда “Ода“ е 142 кв. м, намиращи се на парцел от 516 кв. м. Техническият проект е дело на арх. Галина Малинова, конструктор е инж. Иванка Петрова.

Местните коментират, че строителен предприемач от Кюстендил закупил пустеещ терен, парцел, а дъщеря му, която е архитект, проектирала и след това реализирала изграждането на миникомплекса. Къщата се намира в полите на Конявската планина, по поречието на река Струма.

“Ода“ е разположена на хълм в село Раждавица, на минути от каньона Шегава и водопад Полска Скакавица, които са посещавани туристически дестинации.

Местните се радват на престижната награда. Селото съчетава старото с модерното, а къща в Раждавица вече няма за продан, а ако се обяви, тя е за минимум 50 хиляди лева, каза Борислав Крумов, от ръководството на сдружението „Роден край“, който има етноцентър в селото и къща за гости „Старата череша“.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *