Васил Петров с 12 концерта за Рождество

В този празничен сезон обичаната джаз звезда Васил Петров се отправя на Коледно турне в България. Концертите, озаглавени „White Christmas“ (Бяла Коледа), са с Врачанската филхармония с маестро Христо Павлов, джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев (бас), Кристиан Желев (ударни), изумителната цигуларка Зорница Иларионова и изключителното сопрано Таня Лазарова, научи ДУМА от Маргарита Тошева, артистичен и събитиен мениджър.
Турнето включва 8 вълнуващи концерта в различни градове в страната, предлагайки на публиката неповторимо съчетание от класически Коледни хитове, които ще звучат като изискан джаз, възхитителни валсове и празнични химни. Врачанската филхармония, дирижирана от Христо Павлов, ще придаде още по-голяма величественост на събитието, предоставяйки на публиката възможността да се наслади на несравним симфоничен звук, съчетан с емоционално зареден джаз. В програмата са песните „White Christmas“, „Ave Maria“, „Let it snow“, „Jingle bells“, „The Christmas waltz“, авторската песен на Васил Петров „На Коледа“ и други.
Концертите започват от 1 декември в Монтана, в читалище „Разум 1883“, по покана на общината. На 12 декември е в Пловдив в Plovdiv event center, на 13 декември – в Сливен, Общинска зала „Сливен“. В Ямбол е на 14 декември в зала „Ямбол“, на 15 декември – в Кюстендил, в Общинския театър, на 16 декември – в Кърджали, в Театрално-музикалния център, на 17 декември – в Добрич, в концертна зала „Добрич“, и на 18 декември е в Кнежа, в читалище „Борба 1896“, по покана на общината.
Турнето продължава с още 4 концерта с други  два оркестъра. На 19 и 20 декември е в Силистра и Попово за концерта „Коледа с Васил Петров“ с оркестъра на Русенската опера с маестро Димитър Косев. На 23 декември е в Стара Загора за концерта „Jazz Christmas symphony“ с оркестъра на Старозагорската опера с маестро Владимир Бошнаков, със специалното участие на Ангел Заберски младши и гост солист Русалина Мочукова. Турнето завършва в столицата с участие в Коледното матине, което отбелязва 10-ата си годишнина в зала „България“, с участието на Младежката филхармония с маестро Славил Димитров и неговите колеги Орлин Горанов и Еделина Кънева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *