В София отваря врати Леден парк

Леденият парк на София отвори врати за втора поредна година. Известната като ICE PARK Sofia пързалка пак е позиционирана в Княжеска градина до Орлов мост, но този път е с променена форма, обхващаща двете широки алеи, успоредни на бул. Руски, точно срещу главния вход на Софийския университет.

Съоръжението вече работи с четири сесии всеки ден. Пързалката разполага с няколко хиляди чифта кънки, десетки тренажори за обучение на деца, няколко инструктори и непрекъснато медицинско обслужване.

Цената на посещение е 15 лв. за една сесия от два часа, промоцията е валидна до отварянето на останалите ледени алеи с етап 2 от изграждането, който се забави поради събитията около демонтажа на монумента в Княжеската градина.

Предвидени са намаления за многократно ползване, а кънките се наемат срещу 3 лв. Билети могат да се купят и онлайн през сайта на ледения парк, откъдето може да се изберат желаната дата и сесия. Също така могат да заявят кънки под наем, тренажор или индивидуален урок с инструктор.

Работното време е всеки ден от 11:00 до 22:00 часа с четири двучасови сесии ежедневно: 11:00-13:00 ч., 14:00-16:00 ч., 17:00-19:00 ч. и 20:00-22:00 ч. с едночасова почивка за почистване на леда.

Съоръжението може да работи при температури до плюс 18 градуса, то е изградено по инициатива „София – световна столица на спорта“ по модела и с опита на водеща австрийска фирма в тази област. Леденият парк е с Коледен базар, където каращите кънки или придружаващите ги могат да прекарат приятни минути в дните по празниците.

След 15 януари ICE PARK Sofia отново ще предостави възможност за безплатно ползване от организирани училищни групи с преподавател, всеки делничен ден от понеделник до четвъртък в часовете 11:00-13:00 ч. и 14:00-16:00 ч., за което всички директори на столични училища ще бъдат уведомени с писма и подробна информация.

В дебютния си сезон миналата зима Леденият парк предизвика огромен интерес и бе арена на няколко емблематични срещи на българските звезди в зимните спортове. ICE PARK Sofia ще работи през цялата зима поне до средата на февруари.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *