Завръщане за милиарди

Считан за безвъзвратно отишъл си отрасъл, в последно време бизнесът с винилови плочи преживява забележително възраждане за милиарди долари.

Главната заслуга за това е на музикални звезди като Тейлър Суифт; големи търговци на дребно като Target и Walmart; и нарастващата вълна от потребители, които се върнаха към носталгичния формат през пандемията, пише CNBC.

„Никога не съм си мислил, че като пазар и като индустрия, винилът ще се превърне в това, което е днес“, признава Марк Майкълс, главен изпълнителен директор и председател на United Record Pressing, най-голямата фабрика за пресоване на винилови записи в Северна Америка.

Изпълнители като Тейлър Суифт вече предлагат колекционерски версии на албумите си на разноцветни винилови плочи. „Когато Тейлър издаде нов запис, може да има осем, девет, десет различни варианта на същия запис – различни цветове, комбинации, може би някои уникални песни, които не са включени в дигиталното издание или в компактдиска, но ги получавате на винил“, обяснява Майкълс.

Главният изпълнителен директор приписва част от успеха на компанията си и на град Нешвил и дълбоко вкоренената му връзка с музиката и творческата индустрия, която е осигурила отдадена и квалифицирана работна ръка.

„Тук има цялата музикална екосистема“, казва той. „Имате артисти, продуценти, студия – всичко това работи заедно по един изключително симбиотичен начин. Това е идеалното място и ние сме много щастливи, че сме тук.“, допълва Майкълс.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *