Измами с обещания за ремонти на покриви

В град Игнатиево има и хора, които живеят от рекет на невинни. Действат по следния начин – пускат се обяви за ремонти на покриви, когато ги потърсят бригада отива и разваля умишлено целия покрив. Тогава започва същинския тормоз. Стига се и до сплашване, ако хората се възпротивят. „По следите“ разказва за историите на хора, които са били заплашвани и измамени с 42 000 хил. евро.

Георги Жеков, Димитър Димитров и Димитър Георгиев са от град Игнатиево, област Варна. Според полицията Жеков и Димитров изкарват хиляди левове от изнудване, прикрито от ремонти на покриви. Стандарта им на живот личи от палатите, в които живеят и луксозните коли, които карат. Параван за незаконните схеми са строителни фирми., регистрирани на тяхно име, уточняват от МВР.

Къщата ще бъде запалена и ти ще изгориш. Ще кажем, че сме се мъчили да те теглим, обаче ти си саката и не можеш и си стара, това заявя бригадата пред Татяна Янчева, потърпевшата. „Ако не вземат допълнително пари“, разказва тя.

Сигнал е подаден в прокуратурата и в момента се водят дела. Има образувано досъдебно производство, по което са проведени редица оперативни издирвателно-процесуални действия, заяви Живко Костадинов, началник на отдел „Криминална полиция“ – Варна.

 

Източник: Нова телевизия „Здравей, България”

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *