Кабинетът ще издържи, докато на ГЕРБ и ДПС им отърва да го ползват

Кабинетът ще издържи, докато на ГЕРБ и ДПС им отърва да го ползват, най-вече от алчност. ГЕРБ и ДПС използват цялата тази работа, за да „усвоят“ сума ти пари – огромни милиарди, които просто ще откраднат през бюджета, заяви в ефира на БНТ председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Той обясни, че най-лесно се краде през бюджета, когато парични средства се насочват към фирми и към сектори, „които са ваши“. Такива, по думите му, са капиталовите програми в общините.

Определи като вреден за страната министъра на финансите Асен Василев. Обвини го, че е дал 4 часа на кметовете след местните избори да представят проекти и попита дали се сещаме кои са били готови с проектите:

„Когато вкараш в бюджета готови вече пари към конкретни общини, които са си твоите общини, а там работят твоите фирми…“.

Тошко Йорданов е категоричен, че приходите в бюджета са надценени. Заложеният икономически растеж ще е два пъти по-малък според ЕС.

Той коментира и темата „Шенген“, като подчерта, че решаването на проблема е изключително необходимо за бизнеса:

„След като според г-жа Весела Чернева предложението на Австрия за „въздушен Шенген“ са извървени 2/3 от пътя, аз искам да се обърна към всички български транспортни фирми, които имат стокооборот с шенгенското пространство, да си натоварят тировете на самолет“.

Тошко Йорданов попита още на какво основание Австрия ще ни поставя условия за този „въздушен Шенген“ да приемаме бежанци от Афганистан и Сирия.

Автор: ИА Фокус

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *