Няма да има ротация в управлението

Няма да има ротация в управлението на некоалицията. На ротацията тази коалиция ще се разпадне. Това независимият депутат Радостин Василев в предаването „Говори сега“ по БНТ.

Другият вариант според него е да бъде легитимирана властта на Бойко Борисов с явни министри, които в момента са тайни. „В момента ГЕРБ и ПП-ДБ се напасват, но корупционните интереси, овладяването на институциите, назначенията, ПВУ ги събират в един момент и винаги намират изход. Държавата в момента се управлява от средния и ниския ешелон на администрация. ПП-ДБ имат самочувствието, че Борисов го е страх да ги свали, защото има нещо, което ние с вас не знаем, и то не е в България“, заяви депутатът.

ГЕРБ по думите му е „корпоративно-мутренска партия, която завладява българската държава“. ДБ пък определи като „прогербска партия, втори и трети ешелон“. „Те ще загинат заедно с идеята на Христо Иванов за фалшивата му съдебна реформа“, допълни Василев.

„Това, което направиха ПП-ДБ е много страшно. Те предадоха надеждата на много българи, че има партии и хора, които биха се борили с този модел. В тази връзка критикувам изключително силно и тях“, обобщи Василев.

Радостин Василев отправи критики към приетите на първо четене конституционни промени, според него те са инициирани от дълбоко некомпетентни народни представители.

„Една от основните цели на некоалицията с тези промени е да ограничат възможността да им се търси бърза отговорност преди избори и някой друг да организира изборите. Накрая не очаквам нищо от това, което е от съществено значение, да бъде прието, може би с изключение на нещо, свързано с отпадане на служебното правителство“, каза той.

БНТ, „Говори сега“

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *