Обрат с хотелите у нас!

Обрат с хотелите у нас! Качеството на хотелиерските услуги в България се подобрява, сочат резултатите от изследване на Хотелския форум за 2023-а – първата година без пандемични ограничения.

Изследването обхваща период от една година и в него са включени общо над 1200 хотела от цяла България, които разполагат с 20 и повече стаи и категоризация три, четири и пет звезди. Целта е да бъдат оценени обективно всички хотели в страната и след това да бъдат популяризирани тези, които предоставят потребителско изживяване на най-високо ниво – каза Георги Дучев, директор на Хотелския форум, цитиран от БНР.

В края на миналата година Хотелският форум създаде първия у нас индекс – „Хотскор“, който чрез алгоритми изчислява качеството при всеки отделен хотел. През тази година са събрани и анализирани над 500 000 потребителски оценки.

Изследваните хотели разполагат с капацитет от общо 110 000 стаи. Около половината от всички са морски, една четвърт са градски, а с по около десетпроцентен дял са планинските, СПА и други ваканционни, в които влизат хотели в близост до природни и исторически забележителности.

Анализът сочи, че общият брой потребителски оценки през 2023 година нараства с около 15% спрямо 2022, каза още Георги Дучев.

„След 19 януари ние ще обявим и индекса за всички хотели в България. Всеки ще може да провери кой хотел какъв индекс на потребителско удовлетворение има. Тази информация ще бъде достъпна безплатно за всички на сайта Besthotels.bg“, заключи той.

 

 

Standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *