Президентът благодари на премиера на Нидерландия Марк Рюте за решението на Хага за Шенген

Президентът Румен Радев благодари на премиера на Нидерландия Марк Рюте за решението на Хага за Шенген. В профила си в социалната мрежа „Екс“ (X), известна до неотдавна като „Туитър“държавният глава написа:

„Признателност към министър-председателя Марк Рюте за изпълненото обещание за Шенген.“

Вчера Румен Радев заяви, че очаква в най-скоро време Нидерландия да обяви пълна подкрепа за България и Румъния за Шенген. Това стана след срещата му с албанския му колега Байрам Бегай на „Дондуков 2″ в отговор на журналистически въпрос.

България е изпълнила всички условия за влизане в Шенген още 2011 г., категоричен бе Радев. Това, че някои държави решават свои вътрешнополитически проблеми, видяхме, че е трудно да се промени и това е факт, с който трябва да се съобразим, но да направим всичко възможно тези бариери да отпаднат, коментира президентът.

Това, което получих като лично уверение при множество разговори с премиера Марк Рюте, бе едно единствено – пада Механизмът за сътрудничрество и проверка и Нидерландия ще подкрепи напълно членството на България в Шенген без никакви ограничения, коментира Радев и добави, че е убеден, че премиерът Рюте ще спази това.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *