Сезират Държавната агенция за закрила на детето за случая с 15-годишния водач

Сезират Държавната агенция за закрила на детето за случая с 15-годишния водач. Това съобщи в ефира на Нова тв старши инспектор Цветан Среднев от 7 РПУ – София.

Снощи органите на реда установиха 15-годишен да шофира мощен автомобил в София. В колата са се возели майката и бащата на тийнейджъра, както и неговият брат

Екип на Специалицизираните полицейски сили при СДВР залови 15-годишно момче, което шофирало из основните улици в столичния квартал „Младост 4“.

Мощният автомобил бил спрян за проверка в събота на ул. „Филип Аврамов“. На седалката до 15-годишния водач седял брат му на 17 години. На задната седалка била майка им на 34 г, на която е автомобила и бащата на 38 г. Автомобилът ще бъде дерегистриран, а на майката на водача ще бъде съставен акт.

„Абсолютно безотговорна постъпка. Колегите са съставили акт за установяване на административно нарушение на майката, която е собственик на автомобила, тъй като водачът е наказателно не отговорен. Автомобилът се дерегистрира, свалят се регистрационните табели, образува се преписка, която утре ще бъде докладва в Софийска районна прокуратура. Ще бъде сезирана агенцията за закрила на детето. При проверката на майката на водача е установено, че тя има невръчени фишове на стойност около 3500 лева”, добави старши инспектор Цветан Среднев.

Standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *