С какво Тейлър Суифт заслужи да е два пъти „Личност на годината“ на сп. Time?

Американската певица Тейлър Суифт е първата жена, която се появява два пъти на корицата на сп. Time за „Личност на годината“ от началото на класацията, коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Милен Симеонов, редактор в бизнес телевизията.

Певицата за пръв път става част от изданието през 2017 г., когато на корицата са представени шест дами “нарушителки на мълчанието”, вдъхновили жените жертви на сексуални посегателства да проговорят и да се опълчат на тормоза. Това превръща Суифт в част от шепата хора, които са били отличени повече от веднъж като “Личност на годината” и я нарежда сред няколко американски президенти и държавни лидери. Списанието я определя като “феномен”, “човек, който едновременно е автор и герой на собствената си история”.

Симеонов напомни, че през 2014 г. с издаването на петия си албум “1989” Суифт за първи път се появява на корицата на Time. Тогава поп звездата коментира: “Наистина не мога да намеря никой, който да е имал същата кариерна траектория като моята.” Според Bloomberg Суифт е един от най-вдъхновяващите музикални таланти в историята.

Екипът на сп. Time разкрива, че за 17-те години на сцена певицата е записала повече албуми, които заемат първо място в класациите, от всяка друга жена в историята. Само през 2023 г. тя има три такива. Изминалите 12 месеца определено принадлежаха на Тейлър Суифт – светът безспирно говори за нея, тя поставяше рекорд след рекорд, пълнеше стадиони благодарение на турнето си The Eras Tour, а нейни фенове дори доведоха до измерването на сеизмична активност на един от концертите ѝ.

Time изтъква и обявените университетски курсове за изучаване на уроците на Суифт в областта на литературата, бизнеса и правото. Успехите на певицата намират и финансово отражение, като през октомври бе обявено, че тя официално е милиардер.

Според оценки на Bloomberg Economics 53-те концерта на Суифт през тази година в САЩ са допринесли за брутния вътрешен продукт на страната с 4,3 млрд. долара. Според анализ на Bloomberg News успехът на турнето ѝ изстрелва нетното състояние на поп звездата на над 1 млрд. долара.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *