Тейлър Суифт е „Личност на годината“ на списание Time за 2023 г.

Американската поп звезда Тейлър Суифт, която разтърси музикалната индустрия с феноменално успешно турне, беше обявена за „Личност на годината“ на списание Time, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

„Голяма част от това, което Тейлър Суифт постигна през 2023 г., е неизмеримо. Тя се ангажира да придаде стойност на мечтите, чувствата и преживяванията на хората, особено на жените, които се чувстваха пренебрегвани и рутинно подценявани“, казва главният редактор на списанието Сам Джейкъбс.

На 33-годишна възраст Суифт, чиято кариера започва като кънтри певица, добавя още едно признание към дългия си списък с успехи и рекорди. Нейните албуми или техните преиздадени версии често оглавяват американските класации, какъвто в момента е случаят с 1989 (Taylor’s Version), който е на върха в чарта Билборд 200.

На фона на феноменалния успех на турнето ѝ, белязано и от скандал около продажбата на билети, концертите бяха прожектирани и в кината, а Тейлър Суифт оглави северноамериканския бокс-офис през уикенда, в който излезе концертният й филм.

Time отбелязва, че изпълнителката на хитове като Shake It Off и Cruel Summer, която наследява украинския президент Володимир Зеленски на престижната позиция, е „първият човек в областта на изкуството, обявен за „Личност на годината“ заради успеха си като артист“.

Главният редактор на списанието посочва още, че отличието често се присъжда държавни глави или титани на индустрията, но „Тейлър Суифт е намерила начин да премине границите и да бъде източник на светлина“.

„Заради това, че изгради свой собствен свят, но направи място за толкова други хора, заради това, че превърна историята си в световна легенда, заради това, че донесе радост на общество, което отчаяно се нуждае от нея, Тейлър Суифт е „Личност на годината“ на списание Time, пише още Сам Джейкъбс.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *