Трапезата за Коледа е с 15%-20% по-скъпа от миналогодишната

Между 15 и 20% по-скъпо струват продуктите за празничната трапеза тази година в сравнение с миналата.

Най-сериозен ръст се наблюдава при цените на яйцата, маслото, свинското и пилешкото месо. За икономистите вдигането на цените през декември е очаквано – заради по-високите разходи за персонал по празниците и традиционно по-трудния януари.

„Потребителите през януари ограничават ежедневните си разходи и за бизнеса това не е добре“, казва икономистът доц. Елена Ставрова пред БНТ.

Специалистите не очакват нов ръст на цените на основните хранителни продукти в началото на новата година, но съветват – да харчим разумно.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *