Шок на бензиностанциите!

Нов шок с цените на горивата у нас. Петролът поевтинява на световните борси, но на родните бензиностанции горивата не само запазват цените си, но и с Североизточна България поскъпват.

През последните дни собственици на бензиностанции прогнозираха спад на цените, с оглед на поевтиняването на петрола на световните пазари.

Високите цени на горивата карат българите все по-често да поглеждат към табелите на бензиностанциите, преди да заредят автомобила си. И въпреки че статистиката показва, че петролът на световните пазари поевтинява, забелязваме, че цените у нас някак си странно се задържат. На този фон, прави впечатление и сериозна разлика между някои бензиностанции.

В морската столица цените на горивата са приблизително колкото средните за страната. Бензинът е на цена от 2,71 лв., а дизелът за 2,76 лв. На 70 километра на север, в Каварна обаче веднага прави впечатление, че цените на горивата са с 8 стотинки нагоре.

Всъщност и колкото по на север вървим, толкова по-скъпи стават горивата. На входа на Шабла литър от масовия бензин струва 2,94 лв., а дизелът  2,98 лв. Шабла е и градът с най-високи цени на горивата у нас, предаде Нова тв.

 

 Standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *