Южна Корея въвежда виза за дигитални номади през 2024 г.

Южна Корея въвежда виза за дигитални номади през 2024 г.
Документът ще позволи на работещите от разстояние да останат в страната за период до две години, съобщава Euronews.
Властите предвиждат и нова виза за обучение по „К“ култура с цел популяризиране на корейската култура сред млади хора, пристигащи в страната.

През цялата 2024 г. ще се провеждат „Културни събития K“, които ще представят корейската музика, храна и забележителности.

Изискванията за южнокорейската виза за дигитални номади все още не са обявени, но се очаква тя да бъде достъпна през втората половина на следващата година.

Понастоящем повечето граждани на ЕС могат да влизат в Южна Корея без виза и да остават до 90 дни.

Освен че инвестира в регионален туризъм и го насърчава, правителството на Южна Корея има за цел да улесни посещенията на чуждестранни туристи, като разработи англоезични пътеводители и инструменти за резервиране на транспорт с помощта на изкуствен интелект.
Страната се надява, че тези инициативи ще ѝ помогнат да постигне целта си до 2027 г. да посреща 30 млн. туристи годишно и да реализира приходи от туризъм в размер на 30 млрд. долара. През 2019 г. в страната е регистриран максимален брой от 17,5 млн. чуждестранни посетители.

Освен въвеждането на южнокорейската виза за дигитални номади, има още много причини да посетите източноазиатската държава през 2024 г., допълва  Euronews.

През януари на Зимните младежки олимпийски игри в Гангвон ще се съберат рекордните 1900 млади спортисти, които ще се състезават в различни дисциплини – от джудо до хокей на лед. С изключение на церемонията по откриването, билетите за всички събития са безплатни. Игрите ще бъдат съпътствани от вълнуващи културни събития.
Участниците се насърчават да разгледат близките забележителности, като снежния фестивал Daegwallyeong, включващ още активности в студеното време, както и фестивал на снежни скулптури.
В столицата Сеул пък се очаква Музеят на роботите и изкуствения интелект да бъде открит в края на 2024 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *