6 неща, които са забранени за високосната 2024

Идва Нова година и като високосна се намесват мнного поверия. Те ни дават добър късмет. Сред най-популярните е този да се носи сребро и в никакъв случай злато, защото този благороден метал притежава тайна сила –  да гони лошия късмет от притежателя му. Затова в миналото, за да гонят бедите, хората носели поне сребърна монета за здраве, а сега – носят сребърни бижута.

Казват и че, ако в годината има 366 дни, то не е хубаво да се сключва брак, тъй като е обречен на бърз провал. Но и разводите не са за препоръчителни, тъй като според поверието нито един от бившите партньори не ще намери личното си щастие за напред,

Не се дори строи къща –  грози я разруха, бедност и пожар, а живущите в нея – болести и нещастия. Нито се сменя работното място, тъй като късметът бягал, нито се продава недвижимо имущество или ценни вещи.

Не се сключват и важни сделки, тъй като носят разочарование. Считало се и че лош късмет носи на бебето, ако бременната му майка се подстриже косата си на високосна година.

Дали обаче, човек ще се поддадете на суеверията – зависи изцяло от него, а и хората от край време спазват редица ритуали за късмет.

За това какво е писано да стане през предстоящата година се гадае и по късметите, които слагаме в баницата на Нова година. Рецептите за нея са безброй, както и късметите, които в миналото не са били на листче, а наречени по дрянови пръчки.

 

 

 

 

 

Standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *