Бластерът на Хан Соло постави рекорд на Гинес за най-скъпо реквизитно оръжие

Прословутият бластер на Хан Соло от „Междузвездни войни“ беше обявен за „Най-скъпото реквизитно оръжие, продадено на търг“ в последното издание на Книгата на рекордите на Гинес, след като през 2022 г. беше закупен за над 1,57 млн. долара. Бластерът беше обявен на търг от аукционната компания Rock Island Auction Company.

Някъде след първата част на превърналия се в постоянно разрастващ се франчайз на Джордж Лукас бластерът на Хан Соло от „Star Wars: A New Hope“ изчезна. Тежкият бластер BlasTech DL-44, който беше трайно прикрепен към ръката на космическия каубой по време на филмовия пробив, изчезна след края на снимките. Години по-късно той се появява отново благодарение на зоркия поглед на собственика на реквизиторската къща Bapty & Co. в Лондон.

След като реквизитът изчезва след първия филм, творческият екип намалява загубите си и построява комплект нови бластери за следващите заглавия от оригиналната трилогия. Преди да бъде продаден, оригиналният бластер на Хан Соло беше оценен на между 300 хил. и 500 хил. долара, което показва колко далеч стигат феновете на „Междузвездни войни“, за да се сдобият с част от историята на франчайза.

(БГНЕС)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *