В БЪЛГАРИЯ ИМА ХУНТА ОТ ДВАМА ДУШИ – ПЕЕВСКИ И БОРИСОВ

Васил Божков се обяви за жертва на „политическа репресия“, след като полицията проведе нова акция в негови офиси – по неофициална информация разследването е свързано с убийството на Алексей Петров.

„Не знаете ли, че в България има хунта от двама души – Пеевски и Борисов? И прилепалки към тях като ПП и други подобни. Създадена изкуствено опозиция от „Възраждане“, които са техен аватар. Трябва нещо ново, да се изчисти тази политическа прослойка, която само краде и само вреди“, обяви Божков пред журналисти пред сградата, в която е под домашен арест.

Около 11:30 ч. той е отведен в полицията за разпит „като свидетел“, според адвоката му Георги Гатев.

Божков обвини „поръчкови прокурори“ за проверката в имотите му, като заяви, че нямал нищо общо с убития на 16 август 2023 г. Алексей Петров.

До момента полицията и прокуратурата не са направили никакъв напредък по разследването на атентата срещу Петров. Няма и официална информация от службите за това какви нови данни са ги насочили към обискирането на имотите на Васил Божков.

„Нямам взаимоотношения с Алексей Петров, нито сме имали общ бизнес, нито сме имали за или против“, каза той.

Бившият хазартен бос твърди, че от дома му не са иззети никакави книжа, защото „всичко прибраха през 2020 г.“. Разследващите полицаи са го разпитвали за фирми, чиито имена той не цитира, защото „нищо не му говорели“.

По думите му – акцията целяла „да създаваме зрелища и психоза“.

Божков не се е отказал от намерението си да прави нов политически проект, в който щяла да се влее първата му партия „Българско лято“.

На въпроса как смята да „изчисти“ управляващите, той отговори: „Защо да няма избори? Ако народът не ги иска, той ще ги махне“.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *