Изборът на конституционни съдии е бил предварително предрешен

Сигурен съм, че всяко едно ПП и ДБ от жълтите павета вчера е имало един малък празник – направили са си торта с буквите на Конституционния съд, нарязали са ги и са ги изяли. Това каза председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов в предаването „Говори сега“ по БНТ.

Изборът на конституционни съдии е бил предварително предрешен – това е била грозна сделка, категоричен бе той. „Те управляват заедно, имат договорка да издигнат по един от всяка групировка за конституционен съдия. Под искането за Белазелков няма подписите на Пеевски и Борисов. т.е. едната групировка си издига единия кандидат, другата групировка – Десислава Атанасова, но под кандидатурата на Атанасова стои Христо Иванов и Атанас Атанасов, при положение че три години по-рано обяснява, че тя е „некадърна калинка“ на ГЕРБ“, коментира Йорданов.

Относно избора на ръководство на регулаторите той коментира, че изборът отново ще бъде предрешен. „Това вече не са регулатори, а някакви държавни органи на поръчки и на повикване. Ние имаме хора за всеки един регулаторен орган, дори да ги напълним всичките, но ако бъде заявено от сглобката, че те ще си ги разделят, е безсмислено да вадим хора и да ги предлагаме само за спорта, както беше в Конституционния съд – това е безсмислено“, заяви Йорданов.

БНТ, „Говори сега“

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *