ПРОГРАМАТА „ФАНТАСТИКО ДО ТЕБ“ ЩЕ ФИНАНСИРА ПРОЕКТИ ЗА 500 ХИЛ. ЛЕВА

Фондът на социално отговорната програма „Фантастико до теб“ тази година ще финансира проекти на стойност 500 000 лв.

Конкурсната процедура ще започне на 15 март 2024 г. В рамките на един месец ще се приемат кандидатури в три от ключовите области, които програмата подкрепя: „Образование и култура“, „Здравеопазване“ и „Социално предприемачество“.

Проектите ще бъдат оценявани от жури, в което ще участват, както представители на Фантастико Груп, така и експерти в сферата на образованието, културата, здравеопазването, развитието на граждански инициативи и неправителствени организации.

В първата конкурсна процедура, проведена през 2023 г., са подадени 260 проекта от над 30 населени места. От тях 19 организации спечелиха подкрепа и вече реализират идеите си. В пилотното издание на конкурса фондът на програмата разполагаше с бюджет от 200 000 лв.

„Още в края на първата конкурсна процедура миналата година решихме да увеличим размера на финансовата подкрепа, тъй като видяхме потенциал в проекти, които изискваха по-голям ресурс за успешно реализиране.“, заяви Владимир Николов- оперативен президент на Фантастико Груп.

„Сигурен съм, че и през тази година ще получим предложения, които ще носят много добавена стойност за местните общности и промени, от които те имат нужда. Независимо, че нашата дейност е основно в София и още няколко града в западната част на страната, програмата „Фантастико до теб“ е инициатива, която развиваме на национално ниво, така че ще очакваме проекти от цялата страна“, допълни Николов.

Освен чрез провеждането на конкурс, програмата „Фантастико до теб“ подкрепя дългосрочно редица каузи. Сред устойчивите инициативи на Фантастико Груп са проектите „Моите будители“, „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“, „Подай ръка“ и др.

През 2023 г. беше проведена и поредната дарителска инициатива в търговските обекти на компанията в подкрепа на програмата на УНИЦЕФ „Стъпки заедно“, насочена към създаване на сигурна и позитивна училищна среда. В супермаркетите на компанията се продават ръчно изработени продукти, създадени от майки на деца със специални потребности и други уязвими групи.

Според доклад, изготвен със съдействието на PwC, за периода 2018 г. – 2022 г., общият принос на компанията и клиентите ѝ е 3 747 432 лв., подкрепени са 50 различни организации и са достигнати 21 159 души.

Условията за новата конкурсна процедура ще бъдат публикувани в началото на месец март на сайта на програмата.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *