Съдят счетоводителка за присвояване на над 1,6 млн. лева

Състав на Окръжния съд в Хасково даде ход на наказателно дело срещу счетоводителка, присвоила 1,639 милиона лв. от две фирми в Димитровград. Това стана на разпоредително заседание днес, съобщиха от Съдебната палата.

Тя е обвинена за източването на дружествата от май 2014 до март 2016 година. Срещу нея има още две други обвинения за присвояване на чужди движими вещи в по-малки размери.

Магистратите са установили, че на досъдебното производство не са допуснати процесуални нарушения от категорията на съществените, налагащи връщане делото на държавното обвинение за тяхното отстраняване.

Подсъдимата признава всички факти и обстоятелства по повдигнатото обвинение, с оглед на което съдът прие, че производството ще се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие.

Следващото заседание по процеса е на 7 март. Предишното дело за присвояване в Димитровград бе през 2021 година. Тогава на съд бе дадена 58-годишна банкова служителка, която присвоила от сметката на възрастна жена в кредитната институция 1430 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *