Тръмп печели убедително на първичните избори на републиканците в САЩ

Доналд Тръмп печели убедително първичните избори на републиканците в Айова. Победата на бившия президент в този щат беше очаквана и само затвърди статута му на големия фаворит в републиканския лагер. Интригата беше за второто място, което спечели губернаторът на Флорида, Рон Десантис. Трета, с два процента по-малко, се нареди бившият представител на САЩ в ООН – Ники Хейли.

„Рон Десантис залага всичко на Айова. Той е бил тук много пъти. Получи подкрепа и от нашия губернатор, която е адски популярна“, това заяви за „Твоят ден“ по NOVA NEWS проф. Даниела Димитрова по повод битката между кандидатите на Републиканската партия за президент. По думите ѝ резултатите от Айова ще покажат, че Десантис няма голямо бъдеще в надпреварата в другите щати. Проф. Димитрова очаква от оттеглянето на Крис Кристи от кампанията да спечели Ники Хейли. „Тя е по-умерена, има по-центристки виждания. За съжаление, по-умерените републиканци не са толкова голяма част от партията в момента“, заяви проф. Димитрова. Според нея ключов за Ники Хейли ще бъде вотът в Ню Хемпшир.

Пред привържениците след вота, Доналд Тръмп зае доста по-умерена от обичайното позиция и призова за обединение, независимо дали става въпрос за републиканци или демократи, либерали или консерватори. В обръщението си Тръмп очерта основните линии на политиката си, като започна от добиването на енергийни източници. Изключително студеното време не можа да спре хората да се отправят към урните – в столицата на Айова, град Де Мойн, термометрите показват минус 20 градуса по Целзий.

„Ще съм ви благодарен за вашия глас. Мисля, че го заслужавам. Пак повтарям, имахме най-великата страна. Преди три години бяхме велика нация, а днес хората ни се присмиват. Това обаче няма да се случи пак. Искам само да благодаря на всички, излезте и гласувайте! И ще се видим по-късно“, заяви Доналд Тръмп, кандидат и президент на САЩ 2017-2021 г.

И допълни: „Веднага ще започнем да сондираме. Ще копаем. Пробивайте. Ще запечатаме границата, защото в момента имаме нашествие. Имаме инвазия от милиони и милиони хора, които влизат в страната ни. Не мога да си представя защо смятат, че това е нещо хубаво. Това е много лошо нещо!“

ю“Ако искате да продължите напред без хаос, ако искате да продължите напред без повече отмъщение, ако искате да продължите напред с чувство на надежда, присъединете се към нас! Моля за вашия глас, а обещанието ми към вас е, че всеки ден ще се фокусирам върху това, което е необходимо, за да ви накарам да се гордеете. Ние можем да го направим!“, подчерта и Ники Хейли, кандидат за президент на САЩ.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *