Шифрин спечели слалома във Флахау

Микаела Шифрин спечели слалома за жени във Флахау, Австрия, старт за Световната купа по ски-алпийски дициплини.

Американката беше втора след първия манш след голямата си съперничка Петра Влъхова, но с блестящо второ спускане Шифрин финишира първа с общо време с 1:49.35 минута и завоюва петата си победа на това трасе.

Успехът е под номер 94 за Шифрин за Световната купа и 57 в дисциплината слалом.

„Гордея се с това, което направих. Гордея се и с моя екип. Имаше много фенове от Словакия, които подкрепяха Влъхова, съжалявам, че останаха разочаровани“, коментира Шифрин след нощното състезание във Флахау.

Петра Влъхова от Словакия поведе след първия манш с девет стотни аванс пред Шифрин, но направи грешка в средата на второто си спускане и финишира втора в крайното класиране с 27 стотни след американката.

Олимпийската шампионка в гигантския слалом Сара Хектор направи отличен втори манш и завърши на подиума в дисциплината слалом за първи път в кариерата си. Шведката остана трета в крайното подреждане на 1:11 секунда след победителката.

В генералното класиране за Световната купа Шифрин е убедително начело с 1029 точки, следвана от Влъхова с 802, Федерика Бриньоне от Италия със 787 и др.

В дисциплината слалом Шифрин води с 539 точки пред Влъхова с 505.

Автор:

topsport.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *