Бъдещето е електрическо .

BMW генерира по-голямата част от ръста на продажбите си от електрически автомобили, а не от традиционните превозни средства, ползващи двигатели с вътрешно горене, според главния финансов директор на компанията Валтер Мертл.

„Повратната точка за двигателите с вътрешно горене вече е настъпила“, казва Мертл по време на кръгла маса за медиите, като добавя, че според него тя е била достигната от автомобилния производител още през миналата година.

Той прогнозира, че „сегашните продажби на автомобили с вътрешно горене ще продължат, а след това леко ще спаднат“, тъй като се очертават ограниченията за бензинови и дизелови автомобили да влязат в сила.

Коментарите на финансовия директор идват в момент, когато европейските производители все повече насочват фокуса си към електрически превозни средства, предвид двете забрани от 2035 г. за автомобили, използващи изкопаеми горива, във Великобритания и на континента.

Въпреки това някои предупредиха, че директният подход може да не е най-ефективното икономическо средство за постигане на екологичните цели, като същевременно се поддържа високо производство, пише Fortune.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *