Дано не тръгват към избори. Накрая хората ще ги изгонят с камъни

Дано не тръгват към избори. Две или три години го играхме това. Накрая хората ще ги изгонят с камъни. Стига са играли на дребно. Това каза в интервю за „Денят на живо“ политологът Първан Симеонов.

„Много трудно може да се постигне радикално различна формула, дори и с избори, но колко хора ще отидат да гласуват? Доверието в правителството е минимално, доверието в изборите последния път беше отчайващо. За каква демокрация говорим въобще?“, запита риторично той.

При евентуални предсрочни избори, Симеонов предположи, че може и ГЕРБ да са първи, но и това не е сигурно. „ПП-ДБ доказват, че като наближат избори, се мобилизират. С Костадинов или Радев ще управляват утре? Според мен блъфират, но по пътя на блъфирането може и да срутят това. Освен че блъфират, ДПС наистина са ядосани. Христо Иванов постигна своето – Конституцията е променена, идеята му за съдебна реформа премина“, коментира политологът.

„Не виждам какво толкова печели в дългосрочен план Русия от това, че ще вземе 1/5 от Украйна. Не виждам в генерален план какво печели от всичко това. Загуби връзка със западния свят, към което се среми отдавна. Превърна украинския народ в свой ненавистник. За съжаление се получава така, че Путин напредва“, каза той по отношение на водената от Русия война в Украйна.

Според него, дългата продължителност на войната отчасти е провокирана от Запада.

Нова Нюз, „Денят на живо“

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *